2021 Honda CBR600RR-R Ağustos'da Tanıtılacak mı?

Yeni söylenti Japonya’nın eski motosiklet dergisi Young-Machine‘den geliyor. Honda’nın bu yılın sonunda “CBR600RR-R”ı piyasaya süreceğini söyleniyor.

CBR600RR-R modelininde, 2020 yılı için piyasaya sürülen ve aerodinamik kanatçıklar ile öne çıkan CBR1000RR-R‘a görsel olarak çok benzeyeceği bekleniyor. Honda, 600cc’lik yeni bir supersport modeli piyasaya sürecek olsaydı, 2021 model yılı takip edilecek muhtemel bir zaman çizelgesi olacaktı.

Hatırlamayanlar için, Honda değişen emisyon standartları, yani Euro3’ten Euro4’e geçiş nedeniyle bir dizi pazar için Honda CBR600RR’ı üretmeyi bıraktı. Honda CBR600RR, Euro3 uyumluydu ve Japon üretici, Euro4 uyumlu yeni bir model üretmek için para harcamanın ekonomik olduğunu düşünmüyordu.

Avrupa spor motosiklet pazarının yeni 600cc’lik bir supersport modeli için Ar-Ge’yi destekleyemeyeceği konusunda bazı tartışmalar vardı. Honda CBR600RR Euro 4 sebebiyle sadece ABD pazarında satışa devam etti. Spor motosikletler için pazar durumu gerçekten değişmese de, diğer üreticiler çeşitli spor motosiklet modelleri geliştirmek için nedenler buldu. Yamaha YZF-R6 ve Kawasaki Ninja ZX-6R halen satılıyor peki CBR600RR-R gelecek mi?

Şimdi, kategoride rakip markalar tarafından az gelişmiş modeller olduğundan ve Euro5 için homologasyon gerçek bir faktör haline geldiğinden, yeni bir 600cc supersport çıkarmanın zamanı geldi gibi görünüyor.

Bununla birlikte, corona virüs sadece Honda’da değil tüm üreticelerin yeni bir model çıkarmasında gecikmelere neden olacak. Honda bunun hazırlığını yaptıysa önümüzdeki EICMA 2020’ye kadar yeni CBR600RR-R sinyallerini görebiliriz. Hatta bu ağustos ayında ön tanıtımın yapılacağı dedikoduları dolanıyor.

Mototekno

Motosiklet, Otomobil ve Teknoloji konulu yayınlar yapan Mototekno, bir dijital yayın kuruluşudur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu