Yamaha Motor Toyota İçin Hidrojen Motoru Geliştiriyor

Yamaha Motor, Toyota Motor Corporation tarafından tamamen hidrojenle çalışan otomobiller için 5.0 litrelik bir V8 motor geliştiriyor. Japonya’da Toyota ve diğer otomotiv markaları, içten yanmalı motorlar için yakıt seçenekleri yelpazesini genişletmek için başlattıkları çalışmalara hız verdi ve Toyota bu proje için Yamaha Motor ile yol almaya karar verdi.

Yoshihiro Hidaka, “İçten Yanmalı Motor Bizim için Değerlidir”.

Yamaha Motor Başkanı Yoshihiro Hidaka, “2050 yılına kadar karbon nötrlüğü elde etmek için çalışıyoruz. Aynı zamanda, ‘Motor’ şirketimizin adıdır ve buna göre içten yanmalı motora yönelik güçlü bir tutkumuz ve bağlılığımız var. Hidrojen motorları, içten yanmalı motora olan tutkumuzu aynı anda canlı tutarken karbon nötr olma potansiyelini barındırıyor. Farklı kurum kültürlerine ve uzmanlık alanlarına sahip şirketlerle bir araya gelmenin yanı sıra sahip olduğumuz ortak sayısını artırmayı, geleceğe öncülük etmek istiyoruz” dedi.

Karbon nötrlüğü arayışındaki motorlar konusunda geçen yıl Kasım ayında, Kawasaki Heavy Industries, Subaru Corporation, Toyota Motor Corporation, Mazda Motor Corporation ve Yamaha Motor içten yanmalı yakıt seçenekleri yelpazesini genişletmek için olası yollar konusunda ortak araştırmalar yürütmek üzere görüşmelere başlayacaklarını duyurmuşlardı. O günden bu yana tüm motivasyonuyla çalışan Yamaha, Toyota için geliştirilen V8 hidrojen motoru tanıttı. Ünite, enjektörlerde, silindir kafalarında, emme manifoldunda ve daha fazlasında yapılan değişikliklerle Lexus RC F luxury sport coupe’deki 5.0 litrelik motora dayanıyor ve 6,800 rpm’de 450 hp’ye ve 3,600 rpm’de maksimum 540 Nm torka kadar güç sağlıyor.

Yamaha 5 yıl önce hidrojen motorları üzerine çalışmaya başladı.

Yamaha, yaklaşık beş yıl önce otomobiller için bir hidrojen motoru geliştirmeye başladı. Teknik Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nin Otomotiv Geliştirme Bölümünden Takeshi Yamada hidrojen motorlarla ilgili, “Yakıt olarak yalnızca hidrojen kullanan motorların aslında çok eğlenceli, kullanımı kolay performans özelliklerine sahip olduğunu görmeye başladım. Hidrojen motorlar, elektronik sürüş yardımcılarına başvurmadan bile kullanımlarını kolaylaştıran, doğuştan gelen bir dost hissine sahiptir.” dedi.

Mototekno

Motosiklet, Otomobil ve Teknoloji konulu yayınlar yapan Mototekno, bir dijital yayın kuruluşudur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu